Apa ?

 

În 1993, Adunarea Generală a ONU declara data de 22 martie – Ziua Mondială a Apei. Această substanţă vitală pentru omenire şi pentru viaţa pe Terra este şi una dintre cele mai irosite şi poluate resurse. Deşi pe Pământ există în jur de 1,38 de miliarde de kilometri cubi de apă, doar 1% din această cifră este disponibilă pentru consumul uman. Şi chiar dacă apa merită să fie celebrată în fiecare zi, să conştientizăm importanţa ei şi să aflăm câteva lucruri interesante, uimitoare sau îngrijorătoare despre apă:

-Apa acoperă 70,9% din suprafaţa Terrei.

-97% din apa de pe Pământ este sărată.

-Totalitatea apei din lacuri, râuri, iazuri, mlaştini, etc reprezintă doar 0,3 % din apa dulce. Restul este conţinut de gheţari sau se află în subteran.

-Există mai multă apă în atmosferă decât în toate râurile Terrei. Dacă vaporii din atmosferă ar cădea sub formă de ploaie dintr-o dată, ar acoperi suprafaţa Pământului cu 3 centimetri de apă.
-Dintr-un robinet obişnuit curg aproximativ 7 litri de apă pe minut. Fiecare dintre noi ar putea economisi în jur de 15 litri în fiecare dimineaţă dacă ar închide robinetul cât timp se spală pe dinţi.

-O toaletă defectă, care curge permanent, iroseşte în jur de 800 de litri de apă zilnic.

-Un robinet care picură o dată pe secundă iroseşte 12.000 de litri într-un an.

-Pentru o baie în cadă este necesară o cantitate de 250 de litri de apă. Pentru un duş de 10 minute, 80-100 de litri.

-750 de milioane de persoane de pe întreaga planetă nu au acces la o sursă de apă curată iar, 2,5 miliarde de oameni nu beneficiază de apă provenită din staţii de tratare sau nu au canalizare modernă. 1,8 miliarde de persoane de pe glob consumă apă contaminată cu fecale.
-Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un minim de 8 litri de apă de persoană/zi pentru a acoperi nevoile primare, în majoritatea condiţiilor şi în jur de 20 litri de persoană/zi pentru baie şi prepararea mâncării.
-Un american consumă, în medie, în jur de 400 de litri de apă pe zi. Un european consumă, în medie,în jur de 200 de litri de apă pe zi. Un african din regiunea sub-sahariană consumă între 4 şi 20 de litri de apă pe zi.

-Este nevoie de 100 de litri de apă pentru fiecare calorie conţinută de o plantă care este irigată.
-Este nevoie de 10 litri de apă pentru a fabrica o coală de hârtie.

 -Este nevoie de 25 de litri de apă pentru a produce 500 g de plastic.

 -Este nevoie de 3.500 de litri de apă pentru a obţine 1 kilogram de orez.

-Este nevoie de 10.000 de litri de apă pentru a fabrica o pereche de blugi.

  -Este nevoie de 15.000 de litri de apă pentru a produce 1 kilogram de carne de vită.

 -Este nevoie de 145.000 de litri de apă pentru a fabrica o maşină.

CE FEL DE APA CONSUMAM?

Apa de consum imbraca doua forme arhicunoscute: apa de robinet si apa imbuteliata (plata sau minerala). In ultimele decenii a crescut masiv consumul de apa imbuteliata (minerala carbogazoasa, apa plata) in locul apei potabile de la retea, a carei calitate a scazut si in care oameni nu mai au Incredere.

 Apa imbuteliata se gaseste in toate magazinele alimentare, in sticle de diferite forme si capacitati, iar etichetele lor ne garanteaza ca apa provine din surse naturale de apa (izvoare). Studii recente arata ca un procent insemnat din apa imbuteliata comercializata la noi este de fapt apa de la reteaua de apa potabila, imbuteliata ca atare sau filtrata si imbunatatita cu saruri minerale. Singura diferenta este cea referitoare la pret, pentru ca 1 litru de apa imbuteliata este de 10 ori mai scumpa decat apa de la robinet, purificata printr-un filtru. Totodata, apa imbuteliata in sticle PET poate fi toxica, deoarece contine o cantitate insemnata de antimoniu.

Inainte de a ajunge in fiecare casa, apa de la robinet este tratata chimic si transporatata printr-o retea de conducte, majoritatea dintre ele fiind vechi, supradimensionate. Procedeele de purificare chimica ii reduc mult din calitatile naturale specifice, iar parcursul ei prin sistemul de conducte ii altereaza semnificativ puritatea. Astfel, apa care ajunge la robinetele noastre contine un numar mare de substante daunatoare organismului nostru: clor, plumb si alte metale grele, nitrati si nitriti, mercur, cianuri si microorganisme. Fiecare dintre acestea poate afecta grav sanatatea noastra.

La o prima vedere, nici una dintre aceste categorii de apa nu este sigura pentru sanatatea noastra. Solutia noastra: apa de la robinet purificata prin filtrele Aquator. Cu o traditie de peste 25 ani, filtrele de purificare a apei AQUATOR sunt produse 100% romanesti apreciate atat la nivel national, cat si international.

Filtrele Aquator au la baza un cartus filtrant de tip bloc poros, realizat din carbune activ si argint, care retine: clorul activ rezidual de la clorinare, bacteriile si virusii, substantele organice (pesticide, reziduuri petroliere), metalele grele, suspensiile mecanice si elimina gustul si mirosurile neplacute din apa, dar pastreaza componentele naturale ale acesteia: oxigenul si sarurile minerale.

Consideram ca filtrele de purificare a apei Aquator reprezinta solutia optima pentru obtinerea apei purificate, la costuri reduse, direct la tine acasa.